Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 
 
 
 

Friss cikkeink

 
 
 

Estére összemegyünk egy-két centimétert, reggelre megint megnövünk. Mi köze ennek a gerincsérvhez? Olvass tovább...

Gerincsérv, gerincfájdalom elűzése

Lényege:

Terhelésre a csigolyák közötti porckorong állománya átszakad, a belső kocsonyásabb állomány kitüremkedik. Ez a gerincsérv.  Bizonyos gyógytorna mozdulatokkal vissza lehet nyomni és így megszűnnek a panaszok, majd "izomfűzőt kap a porckorong.  A műtét így úszható meg.

Mire jó?

Megszünteti a felnőttkori gerincfájdalmat. Hát, derék, egyéb gerincfájdalom, izületi fájdalmak, térd- és könyök-fájdalom megszüntetésére.Időpont: Ár:

hétfő, csütörtök

14.00-22.00 óráig

ajánlott gyakoriság: súlyos esetben napi 2 óra, átlagos esetben napi 1 óra,

vagy

heti 2 óra csoportban

vagy egyénileg

egyéni:
5000 ft/óra


csoportos:
2200 ft/óraJelentkezz be itt!

- Egy rossz mozdulat és úgy marad az ember fia vagy akár a lánya is – meséli a Yantra Centrum gerinc specialistája, hogyan veszik észre először az emberek, valami nincs rendben a gerincükkel.

Csilla egy hatalmas labdán hasal, ellazulva lóg a feje, lába és a karjai. A gyógytornász a gerinc melletti izmait nyújtja közben gyakorlott mozdulatokkal a Yantra Centrum egyik kezelőszobájában.

- Nagyon fontos a nyújtás! Sokan ülőmunkát végeznek sok-sok éven át, ez terheli a gerincet, így alakuhat ki gerincsérv, lumbágó vagyis idegszál-becsípődés. A mindennapi mozgások, terhelések alatt a porckorong veszít nedvességtartalmából. Ezért van az, hogy  estére a testmagasságunk akár 1-2 cm-rel is kevesebb lehet, mint reggel. Az éjszaka, a pihenés folyamán a porckorong állománya újra feltöltődik folyadékkal. Az évek során ez a regenerációs képesség egyre csökken.

Jelentkezz be gerinctornára itt!

Csilla közben hanyatt fekszik az asztalon a Yantra Centrum kezelőjében, a gyógytornászunk pedig lassan mozgatja Csilla lábát egészen a mellkasáig nyomja.

- Gerincsérv műtétet is meg lehet úszni – bizonyos gyógytorna gyakorlatok segítenek, mint például ez. A gerincsérv annyit jelent hogy terhelésre a csigolyák közötti porckorongnak az állománya átszakad, a belső kocsonyásabb állomány kitüremkedik. Bizonyos gyógytorna mozdulatokkal vissza lehet nyomni és így megszűnnek a panaszok. Utána is még tornázni kell, hogy egy „izomfűzőt” kapjon a porckorong.


Olvasd el a gerincferdülés tornáról szóló cikkünket, melyben útmutatót is kapsz, hogyan vizsgáld meg gyermeked gerincét!

 

 
kildiko
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Felhasználónév E-mail cím

Hozzószólások frissítése folyamatban...
 
Hozzászólások betöltése...

Videók

 
 
Alaszkai vadáfonya
 
6960
 
 
 
Sunset - Omega 3!
 
5492
 
 
Sorsút-elemzés
 
4222
 
 
 
Gyógyító füvek
 
3711
 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Kedvelt írásaink

 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Szavazás

 

Yantra képekben

 
 
_113_113_113
 
1792
 
 
 
kép 83
 
1632
 
 
Yoga óra Timivel_49
 
1703
 
 
 
Shiatsu masszázs_32
 
1572
 

Yantra Hírlevél

 
Iratkozz fel Yantra Centrum hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az Yantra világának legfontosabb híreiről, szolgáltatásainkról, kezelésekről

Yantra Centrum a facebookon