Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 
 
 
 

Friss cikkeink

 
 
 

Az egyik legnagyobb sikerünk egy hatéves kislány esete, akinek már 34 fokos görbülete volt és fűzőt kellett hordania. Két év kitartó munkával sikerült elérnünk hogy nyolc fokos lett a görbülete, ami szinte semmi. Az egyedülálló Schroth-módszer megmentette a műtéttől.


Gerincegyenesítés gerinferdülteknek

A Schrott módszer kiegyenesíti a gyerekkori gerincgörbületet és megszünteti a felnőttkori gerincfájdal,at. Elkerülhető vele a műtét.

Egyedülálló technika, amely meghatározott sorrendben végzett gyakorlatokkal megerősíti a tartóizmokat és egyenesíti a görbületet.

Mire jó?

A népbetegségnek számító gerincferdülés rettegett vége a műtét, amely elkerülhető.


Jelentkezz be itt!

 

Időpont: Ár:

hétfő, csütörtök

14.00-22.00 óráig

ajánlott gyakoriság: súlyos esetben napi 2 óra, átlagos esetben napi 1 óra,

vagy

heti 2 óra csoportban

vagy egyénileg

egyéni:
5000 ft/óra


csoportos:
2200 ft/óraNyújtozol, kifújod a levegőt! – a Yantra Centrum szakértője gyakorlott mozdulatokkal  futtatja végig az ujjait a betege hátán.

- Most ezzel a gyakorlattal a gerincnek a görbületét először behozzuk korrekciós testhelyzetbe, majd megnyújtjuk a gerincet, aztán amikor megvan, akkor építhetünk rá egy izomerősítést - erre épül a Schroth-terápia, ami az egyetlen igazán hatékony megoldás a gerincferdülésre.

A Yantra Centrum gerincszakértője azt mondja, azért ez az egyetlen hatékony módszer, mert a terápia kitalálója: Katherina Schroth rájött arra, hogy asszimmetrikusan kell kezelni a ferde gerincet, hiszen nem egyforma a gerinc két oldalának az elváltozása. Ezért nem lehet elég hatékony az úszás, hiszen az szimmetrikusan, minkét oldalra ugyanúgy hat.

- Nagyon fontos még a három dimenziós légzés, ami arról szól, hogy a törzs területén besüppedt helyeket ki fogjuk emelni egy-egy célzott, irányított mozdulattal, ez egy csavarást eredményez a mellkason és az is azt a célt szolgálja, hogy vissza tudjuk hozni az eredeti helyére. Ezért is fogom, irányítom a betegek mellkasát, oldalát, hátát – segítek érezni a helyes mozdulatokat.

- Hogy mennyi időt kell a tornára szánni, az attól függ, milyen típusú a ferdület, melyik szakaszon helyezkedik el, milyen életkorú a páciens. Heti egyszer-kétszer jönnek gyógytornaórára, az ott betanultakkal minden nap kell tornázni odahaza, ami átlagosan egy óra.

- A Schroth tornának van egy segédeszköze: a korzett fűző, aminek az a célja, hogy ne engedje tovább nőni a púpot, tovább ferdülni a gerincet.

- Kisgyerekeknél nagyon sokszor kialakulhat 2-3 hónap alatt a gerincferdülés. Nagyon fontos, hogy a szülők időben észrevegyék, mert ha nem kezelik, akár műtét is lehet a vége.

 

ELLENŐRIZD GYERMEKED GERINCÉT! KÉRDEZD A YANTRACENTRUM SZAKÉRTŐJÉNEK TANÁCSAIT! JELENTKEZZ BE ITT!

 

 
kildiko
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Felhasználónév E-mail cím

Hozzószólások frissítése folyamatban...
 
Hozzászólások betöltése...

Videók

 
 
Alaszkai vadáfonya
 
6798
 
 
 
Sunset - Omega 3!
 
5365
 
 
Sorsút-elemzés
 
4115
 
 
 
Gyógyító füvek
 
3532
 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Kedvelt írásaink

 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Szavazás

 

Yantra képekben

 
 
kép 126
 
1521
 
 
 
Ájurvéda szakértő_31
 
1554
 
 
kép 69
 
1445
 
 

Yantra Hírlevél

 
Iratkozz fel Yantra Centrum hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az Yantra világának legfontosabb híreiről, szolgáltatásainkról, kezelésekről

Yantra Centrum a facebookon