Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 
 
 
 

Friss cikkeink

 
 
 

Sérült izületek, végtag fájdalmak, becsípődések, vérnyomás ingadozás - ezek azok a tünetek, melyekre gyógyszerek helyett azt mondjuk: Shiatsu kezelés a Yantra Centrumban!japán fizioterápia.

Miután Ádám, az Indiában végzett ájurvédikus szakember megállapítja, hogy az alkatodnak megfelelően mi a jó neked, mit egyél, mit igyál, mit mozogj és hogyan rendezd be a környezeted, hogy meggyógyulj, kimozgatja és helyrerakja az izületeid, hogy az energia szabadon áramolhasson. Ez a Shiatsu!

Kábé ezer éve alakult ki Japánban, méghozzá úgy, hogy rájöttek a harcosok, hogy ha páncélozott emberrel állnak szemben a csatatéren és már nincs fegyverük, akkor az egyetlen hely, ahol a páncélozott testtet tudják támadni, az az izületek.

 

 

Ezért kitalálták az izületi töréseket; konkrétan, hogy törjék el valakinek a kezét vagy lábát. Megközelítőleg száz évvel később továbbfejlődött a történet egy császári családban, ők a csatatérről behurcolt halottakon gyakorolták az izületi töréseket, illetve törés után felvágták a bőrt, hogy megnézzék mi módon törik-szakad az izület, illetve egy sérült testrészt hogy lehet újra a helyére rakni. A Shiatsu ebből alakult ki, vagyis közvetlen empírikus tudással hogy lehet megoldani, hogy egy sérült izületet magunk korrigáljunk.

Most már pedzegetik a nyugati sportok esetében is, hogy mindegy mekkora izmokat építünk, ha nincs elég erős izületünk, akkor a teljesítményünk csak egy kis szögben teljesedhet ki.

Indiában a háziorvos akkor kap pénzt, ha a páciense egészséges, így komoly érdeke a megelőzés, és a minél hosszabban tartó egészség megőrzése.

Bizonyos shiatsu iskolák minden szervi bajt a gerincre vezetnek vissza. Sőt már a nyugati orvosok is úgy vélekednek a WHO szerint, hogy a magas vérnyomás problémák 47 százaléka  nem a szívünkhöz és a keringésünkhöz köthető, hanem az elmozdult háti és nyaki csigolya problémából adódik. Ugyanis a belélegzett oxigén 80 százalékát az agyunk használja, és 20 % működteti a keringést. Amikor elmozdul a csigolyánk, akkor a szervezetünk elkezd emelni a vérnyomásunkon, hiszen nem kap elég vért az agyunk.

Ádám mottója a Shiatsuról: A kezelés legyen szép, legyen neked kellemes és legyen hatékony. Ha ez a 3 dolog összekapcsolódik, azt hívják kezelésnek. Minden más csak "mismásolás technika". :)

 

 

 

 


 

Kapcsolódó galéria
Kapcsolódó videó
Shiatsu masszázsA Shiatsu meggyógyítja a sérült izületeket, és segít a magas vérnyomás helyreállításában is!
 
kildiko
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Felhasználónév E-mail cím

Hozzószólások frissítése folyamatban...
 
Hozzászólások betöltése...

Videók

 
 
Alaszkai vadáfonya
 
6960
 
 
 
Sunset - Omega 3!
 
5491
 
 
Sorsút-elemzés
 
4222
 
 
 
Gyógyító füvek
 
3711
 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Kedvelt írásaink

 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Szavazás

 

Yantra képekben

 
 
kép 102
 
1594
 
 
 
kép 88
 
1533
 
 
Yoga_47
 
1614
 
 
 
kép 72
 
1649
 

Yantra Hírlevél

 
Iratkozz fel Yantra Centrum hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az Yantra világának legfontosabb híreiről, szolgáltatásainkról, kezelésekről

Yantra Centrum a facebookon