Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 
 
 
 

Friss cikkeink

 
 
 

Sérült izületek, végtag fájdalmak, becsípődések, vérnyomás ingadozás - ezek azok a tünetek, melyekre gyógyszerek helyett azt mondjuk: Shiatsu kezelés a Yantra Centrumban!japán fizioterápia.

Miután Ádám, az Indiában végzett ájurvédikus szakember megállapítja, hogy az alkatodnak megfelelően mi a jó neked, mit egyél, mit igyál, mit mozogj és hogyan rendezd be a környezeted, hogy meggyógyulj, kimozgatja és helyrerakja az izületeid, hogy az energia szabadon áramolhasson. Ez a Shiatsu!

Kábé ezer éve alakult ki Japánban, méghozzá úgy, hogy rájöttek a harcosok, hogy ha páncélozott emberrel állnak szemben a csatatéren és már nincs fegyverük, akkor az egyetlen hely, ahol a páncélozott testtet tudják támadni, az az izületek.

 

 

Ezért kitalálták az izületi töréseket; konkrétan, hogy törjék el valakinek a kezét vagy lábát. Megközelítőleg száz évvel később továbbfejlődött a történet egy császári családban, ők a csatatérről behurcolt halottakon gyakorolták az izületi töréseket, illetve törés után felvágták a bőrt, hogy megnézzék mi módon törik-szakad az izület, illetve egy sérült testrészt hogy lehet újra a helyére rakni. A Shiatsu ebből alakult ki, vagyis közvetlen empírikus tudással hogy lehet megoldani, hogy egy sérült izületet magunk korrigáljunk.

Most már pedzegetik a nyugati sportok esetében is, hogy mindegy mekkora izmokat építünk, ha nincs elég erős izületünk, akkor a teljesítményünk csak egy kis szögben teljesedhet ki.

Indiában a háziorvos akkor kap pénzt, ha a páciense egészséges, így komoly érdeke a megelőzés, és a minél hosszabban tartó egészség megőrzése.

Bizonyos shiatsu iskolák minden szervi bajt a gerincre vezetnek vissza. Sőt már a nyugati orvosok is úgy vélekednek a WHO szerint, hogy a magas vérnyomás problémák 47 százaléka  nem a szívünkhöz és a keringésünkhöz köthető, hanem az elmozdult háti és nyaki csigolya problémából adódik. Ugyanis a belélegzett oxigén 80 százalékát az agyunk használja, és 20 % működteti a keringést. Amikor elmozdul a csigolyánk, akkor a szervezetünk elkezd emelni a vérnyomásunkon, hiszen nem kap elég vért az agyunk.

Ádám mottója a Shiatsuról: A kezelés legyen szép, legyen neked kellemes és legyen hatékony. Ha ez a 3 dolog összekapcsolódik, azt hívják kezelésnek. Minden más csak "mismásolás technika". :)

 

 

 

 


 

Kapcsolódó galéria
Kapcsolódó videó
Shiatsu masszázsA Shiatsu meggyógyítja a sérült izületeket, és segít a magas vérnyomás helyreállításában is!
 
kildiko
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Felhasználónév E-mail cím

Hozzószólások frissítése folyamatban...
 
Hozzászólások betöltése...

Videók

 
 
Alaszkai vadáfonya
 
6810
 
 
 
Sunset - Omega 3!
 
5387
 
 
Sorsút-elemzés
 
4134
 
 
 
Gyógyító füvek
 
3551
 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Kedvelt írásaink

 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Szavazás

 

Yantra képekben

 
 
kép 117
 
1703
 
 
 
kép 98
 
1541
 
 
kép 127
 
1368
 
 
 
kép 78
 
1546
 

Yantra Hírlevél

 
Iratkozz fel Yantra Centrum hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az Yantra világának legfontosabb híreiről, szolgáltatásainkról, kezelésekről

Yantra Centrum a facebookon