Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 
 
 

Gerincferdülés: Sikertorna SCHROTT terápia

 

Sikertorna- SCHROTh-terápia
Fáj a derekad, a hátad, ferde a gerinced? Vagy problémák vannak a csigolyáiddal,  sérved  vagy akár  Scheurmann –kórod van?  Netán a gyereked tartását látod rossznak? A megoldás: Schroth-terápia!

Bordásfal, gumiszalag, labdák, hevederek, botok, szőnyegek. Ezt látom, amikor belépek a Zuglói Yantra Egészség Centrum ízléses tornatermébe. Nikolett, a központ Schrott –specialista gyógytornásza kedvesen adja az egyértelmű utasításokat kis betegének, akit 2 éve még meg akartak műteni, de a 4 éve  több kiváló szakemberrel végzett terápia 20 fokot javított a gerincferdülésén, így a merevséget is okozó műtét ma már nem esik szóba.

- A hagyományos gyógytorna gyakorlatok „csak” a gerinc oldal irányú görbületére hatnak, míg a Schroth torna a gerinc csavarodását is kezeli. Ebben nagy szerepet játszik a 3D légzés végzése - kezdi a magyarázatot  a Yantra Centrum Schroth-specialista gyógytornásza. arra a kérdésre, hogy miért éppen ezt a háromdimenziós módszert és nem egy másik gyógytornát javasol.

Tudta-e? A Schroth- módszert a német Katharina Schroth a saját testén kísérletezve dolgozta ki gerincferdülésének és fájdalmainak  javítására. A terápia sikerét látva az otthonában működtetett „rendelő” idővel kicsinek bizonyult. 1921-ben Meissenben nyitotta meg első intézményét.  Később lánya, Christa Lehnert Schroth, majd unokája is követi munkáját.


A Yantra Egészség Centrumban a gerincorvos – a speciális  röntgen alapján- megállapítja a görbület fokát, majd a gyógytornásszal közösen alakítja ki  a terápia menetét, hogy az eredmény a lehető legsikeresebb legyen. Ilyenkor az úszás már nem megoldás, hiszen a már meglévő  görbületet erősíti a szintén odaható izommunka.

- A rendszeres úszás valóban jót tesz a légzőszervrendszernek , azonban a gerincünk úszás közben is a scoliotikus kóros tartásban van, így a már meglévő görbületeknek megfelelően fognak az izmaink nyúlni, és erősödni. Végeredményben tehát tovább rontjuk vele a már meglévő görbületeket.

Heti minimum 2 óra javallott egyéni gyógytornában, hiszen a gyakorlatok megtanulása után is szükséges a gyógytornász állandó ellenőrzése a rendkívül finom mozgások megfigyelésére.

Minél súlyosabb a gerincferdülés, annál több időt kell fordítani rá . Súlyos esetben, nagyfokú görbületeknél napi 2-3, vagy akár 5 órányi aktív tornát is jelenthet. Így elkerülhető a műtét. Mint minden műtétnek, ennek is megvan a kockázata, hiszen altatással jár, és fertőzés, egyéb komplikáció léphet fel. Emellett a behelyezett fémek miatt a gerinc mozgás terjedelme csökken. Ezzel szemben a torna nem invazív eljárás (tehát nem hatolunk át a bőrön keresztül a testbe), mégis képesek vagyunk „belülről” hatást gyakorolni a görbületekre az izommunka, és a 3D légzés által. Ebben az esetben nem beszélhetünk a műtét során felmerülő kockázatokról. Érdemes tehát először a kevésbé kockázatos, bár a páciens számára több munkával járó megoldást választani. 20 fokos görbület felett fűző (korzett) viselése is javasolt .

Figyelje gyermekét félmeztelenül! Vigye ortopéd orvoshoz, gyógytornászhoz, ha a következő jeleket tapasztalja:

  • a két váll, vagy a lapockák nincsenek egy magasságban,
  • a törzs és a kar által bezárt háromszög laposabb az egyik oldalon,
  • a medence egyik oldalon magasabban áll, vagy elcsavarodott,
  • előre hajláskor a gerinc valamelyik oldalán ún. púp jelenik meg,

Gerincferdülésen kívül a Schroth-terápia gyógyír  a gerinc körüli fájdalmakra, deformitásokra vagy a műtétek  utáni rehabilitációra   felnőtt korban is.

Kérjen időpontot most: +36-30 574-5997
info@yantracentrum.hu

 

 

A cikk a Blikk Nők közreműködésével készült
fotó: Vári Dóra

Videók

 
 
Alaszkai vadáfonya
 
6798
 
 
 
Sunset - Omega 3!
 
5364
 
 
Sorsút-elemzés
 
4115
 
 
 
Gyógyító füvek
 
3532
 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Kedvelt írásaink

 

Szavazás

 

Yantra képekben

 
 
kép 115
 
2845
 
 
 
Shiatsu masszázs_32
 
1507
 
 
 
Kandi és Joshi_15
 
1617
 

Yantra Hírlevél

 
Iratkozz fel Yantra Centrum hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az Yantra világának legfontosabb híreiről, szolgáltatásainkról, kezelésekről

Yantra Centrum a facebookon