Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 
 
 

Gerincterápia: dr. Elek Emil

 

Egyszer csak észreveszed, hogy a „ gyerek mintha egy kicsit púpos lenne”. Fejvesztve rohansz az orvoshoz, aki megállapítja, hogy előrehaladott scoliosis-a van, 35 fokos, műtét lehet a vége.  Rettegve fogod a fejed: Miért nem vitted el vizsgálatra korábban….

A lányom röntgenfelvételét mutatom a  Yantra Életmód és Egészség Centrum gerincspecialista szakemberének.  Dr. Elek Emil főorvos mutatja a konzultáción, hogy szerencsénk van, mert még nem csontosodott be a gerinc, így a speciális, heti  2-3 alkalmas gyógytorna kiválthatja a műtétet.

-  Ez az úgynevezett scoliosis. Amennyiben a csontok és izületek mennyiségi növekedését nem kíséri az izomzat arányos növekedése a gyerek fejlődésekor, akkor a gerincet mozgató tartórendszer működése zavart szenvedhet, így alakulhatnak ki a tartászavarok, de  akár rendellenes görbület is kifejlődhet, ha későn észleljük a problémát.

Már óvodáskorban figyelmeztető jel, ha a kicsi kedvetlen, fáradékony, a vállait hanyagul tartja . A scoliosis 10 éves kor körül a leggyakoribb, sokszor  lúdtalppal is párosul.  A főorvos itt a Yantra Centrumban egy kifejezetten ilyen konzultációhoz  szükséges röntgen alapján, pontos mérésekkel állapítja meg a görbület szögét és a centrum gyógytornászával közösen alakítják ki a terápiát. Műtétet csak nagyon súlyos esetben, egyénileg mérlegelve javasolnak.

- A napjainkban talán a legeredményesebb az  ebben a centrumban is alkalmazott Schrott therapia- mondja a főorvos. Ez a terápia csak gyógytornásszal, egyénileg végezhető és a gondos és rendszeres orvosi betegkövetés is szükséges.   20-25 fokos görbület felett szoktunk korzettet, azaz műanyag fűzőt javasolni, hogy mechanikusan is nyomást gyakoroljunk a görbületre.

A terápia az idővel versenyez. Addig érhető el ugyanis jelentős eredmény, amíg a gyermek gerince puha, azaz nem fejeződik be a csontosodás . Ez egyénenként változó, 16-22 éves kor között általános.  Ezért is nagyon fontos a minél fiatalabb korban megállapítani az elváltozást.

- Ha a csontosodás még korai szakban van ( ezt speciális RTG vizsgálattal lehet eldönteni ), akkor  a gyógytorna és szükség esetén a  korzett általában jó eredményt hoz. Az elhanyagolt, rendszeresen nem ellenőrzött esetek romlanak, s ilyenkor az orvos-és beteg számára egyaránt megterhelő műtét jöhet szóba

Egy kisgyermek gerince akár néhány hónap alatt  elgörbülhet. A gerincoszlop betegsége pedig lelki és további testi betegségek sokaságát okozza. Némi odafigyelés, egy szűrés és a megfelelő szakember megóvhatja gyermeketeket a népbetegségnek számító gerincferdülés rémétől. Ha pedig már elindult a folyamat, minél korábban kezded el a terápiát, annál több az esély akár a teljes gyógyulásra .

Kérj időpontot most: +36-30 574-5997
info@yantracentrum.hu

 

A normális gerinc

HÁTULRÓL nézve (azaz frontalis síkban ) normálisan nincs, ill alig van görbület, ill a sziv baloldali elhelyezkedésének megfelelően van csak egy un. fiziológiás (normális) enyhe görbület, egyébként a gerinc egyenes tengelyben áll.

Videók

 
 
Alaszkai vadáfonya
 
6798
 
 
 
Sunset - Omega 3!
 
5365
 
 
Sorsút-elemzés
 
4115
 
 
 
Gyógyító füvek
 
3533
 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Kedvelt írásaink

 

Szavazás

 

Yantra képekben

 
 
Ádám masszíroz_29
 
1646
 
 
 
_96
 
1480
 
 
kép 126
 
1521
 
 

Yantra Hírlevél

 
Iratkozz fel Yantra Centrum hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az Yantra világának legfontosabb híreiről, szolgáltatásainkról, kezelésekről

Yantra Centrum a facebookon