Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 
 
 

Gerincterápia: dr. Elek Emil

 

Egyszer csak észreveszed, hogy a „ gyerek mintha egy kicsit púpos lenne”. Fejvesztve rohansz az orvoshoz, aki megállapítja, hogy előrehaladott scoliosis-a van, 35 fokos, műtét lehet a vége.  Rettegve fogod a fejed: Miért nem vitted el vizsgálatra korábban….

A lányom röntgenfelvételét mutatom a  Yantra Életmód és Egészség Centrum gerincspecialista szakemberének.  Dr. Elek Emil főorvos mutatja a konzultáción, hogy szerencsénk van, mert még nem csontosodott be a gerinc, így a speciális, heti  2-3 alkalmas gyógytorna kiválthatja a műtétet.

-  Ez az úgynevezett scoliosis. Amennyiben a csontok és izületek mennyiségi növekedését nem kíséri az izomzat arányos növekedése a gyerek fejlődésekor, akkor a gerincet mozgató tartórendszer működése zavart szenvedhet, így alakulhatnak ki a tartászavarok, de  akár rendellenes görbület is kifejlődhet, ha későn észleljük a problémát.

Már óvodáskorban figyelmeztető jel, ha a kicsi kedvetlen, fáradékony, a vállait hanyagul tartja . A scoliosis 10 éves kor körül a leggyakoribb, sokszor  lúdtalppal is párosul.  A főorvos itt a Yantra Centrumban egy kifejezetten ilyen konzultációhoz  szükséges röntgen alapján, pontos mérésekkel állapítja meg a görbület szögét és a centrum gyógytornászával közösen alakítják ki a terápiát. Műtétet csak nagyon súlyos esetben, egyénileg mérlegelve javasolnak.

- A napjainkban talán a legeredményesebb az  ebben a centrumban is alkalmazott Schrott therapia- mondja a főorvos. Ez a terápia csak gyógytornásszal, egyénileg végezhető és a gondos és rendszeres orvosi betegkövetés is szükséges.   20-25 fokos görbület felett szoktunk korzettet, azaz műanyag fűzőt javasolni, hogy mechanikusan is nyomást gyakoroljunk a görbületre.

A terápia az idővel versenyez. Addig érhető el ugyanis jelentős eredmény, amíg a gyermek gerince puha, azaz nem fejeződik be a csontosodás . Ez egyénenként változó, 16-22 éves kor között általános.  Ezért is nagyon fontos a minél fiatalabb korban megállapítani az elváltozást.

- Ha a csontosodás még korai szakban van ( ezt speciális RTG vizsgálattal lehet eldönteni ), akkor  a gyógytorna és szükség esetén a  korzett általában jó eredményt hoz. Az elhanyagolt, rendszeresen nem ellenőrzött esetek romlanak, s ilyenkor az orvos-és beteg számára egyaránt megterhelő műtét jöhet szóba

Egy kisgyermek gerince akár néhány hónap alatt  elgörbülhet. A gerincoszlop betegsége pedig lelki és további testi betegségek sokaságát okozza. Némi odafigyelés, egy szűrés és a megfelelő szakember megóvhatja gyermeketeket a népbetegségnek számító gerincferdülés rémétől. Ha pedig már elindult a folyamat, minél korábban kezded el a terápiát, annál több az esély akár a teljes gyógyulásra .

Kérj időpontot most: +36-30 574-5997
info@yantracentrum.hu

 

A normális gerinc

HÁTULRÓL nézve (azaz frontalis síkban ) normálisan nincs, ill alig van görbület, ill a sziv baloldali elhelyezkedésének megfelelően van csak egy un. fiziológiás (normális) enyhe görbület, egyébként a gerinc egyenes tengelyben áll.

Videók

 
 
Alaszkai vadáfonya
 
6668
 
 
 
Sunset - Omega 3!
 
5259
 
 
Sorsút-elemzés
 
4014
 
 
 
Gyógyító füvek
 
3390
 

Ajánló

 
AKCIÓK!

 

Kedvelt írásaink

 

Szavazás

 

Yantra képekben

 
 
kép 124
 
1293
 
 
 
kép 112
 
1566
 
 
 
kép 133
 
1334
 

Yantra Hírlevél

 
Iratkozz fel Yantra Centrum hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az Yantra világának legfontosabb híreiről, szolgáltatásainkról, kezelésekről

Yantra Centrum a facebookon